Feeding Hanoi

Feeding Hanoi

Dat het anders kan, tonen de Vietnamese boerinnen van het dorp Trac Van. Een groep boerinnen kweekt er gezonde groenten, zonder pesticiden. Voor hun eigen gezin, voor hun klanten in Hanoi. Iedereen wordt er beter van en het inkomen van de boerinnen groeit zoals hun groenten. In Hanoi, een stad van al 7.5 miljoen inwoners, worden hun groenten verkocht in de supermarkt Bac Tom. Een lichtpunt voor veel jonge gezinnen die ongerust zijn over de gezondheid van hun baby’s en peuters.

Michiel Crijns maakte voor Vredeseilanden de film Feeding Hanoi. Je reist mee van Hanoi tot Trac Van en weer terug naar Hanoi. In Trac Van maak je kennis met boerin Yen. Ze is fier op haar werk. Blij en zelfzeker omdat de groenten gezond zijn. De film is ook een teder portret van Yen, van haar gezin, haar zorg daarvoor en haar dromen voor de toekomst.

Biologische groenten uit Vietnam

Samen met de vrouwen van Trac Van ontwikkelde Vredeseilanden Vietnam een innovatief systeem voor certifiëring: het Participatory Guarantee System. Dat garandeert op een goedkope manier dat er strikte ecologische normen toegepast worden en dat boeren kunnen leven van hun werk.

Ontdek het project

Contacteer onze coördinatoren

Filip Cuypers
Filip Cuypers
Vrijwilligerscoördinator Antwerpen
0485/57.54.66
Sarah Wulbrecht
Sarah Wulbrecht
Vrijwilligerscoördinator Oost-Vlaanderen
0472/93.85.65
Dries Aelter
Dries Aelter
Vrijwilligerscoördinator West-Vlaanderen
0491/37.14.57
An Kindermans
An Kindermans
Vrijwilligerscoördinator Limburg en Vlaams-Brabant
0484/29.16.51