Jongerentraject duurzaam voedsel

Jongeren bedenken de toekomst van ons voedsel

Vredeseilanden startte in september 2013 samen met Globelink en Act4change een nieuw jongerentraject rond de vraag van 9 miljard. Er schreven zich intussen al meer dan 30 jongeren in voor dit 3 jaar durende traject. De jongeren denken mee na over de toekomst van ons voedselsysteem, over de vraag hoe we in 2050 op een duurzame manier 9 miljard mensen kunnen voeden.

De focus ligt tijdens de eerste twee jaren op het verdiepen in het thema. Tijdens het tweede jaar ontwikkelen we mogelijke toekomstscenario’s voor een duurzaam voedselsysteem. In het derde jaar verbreden we onze kijk op het aantal organisaties die hiermee geassocieerd zijn.

Dit kan je verwachten

  • Je maakt diepgaander kennis met Vredeseilanden maar ook met Jeugddienst Globelink en Act4change en uiteraard de vraag van 9 miljard.
  • Je krijgt meer achtergrond bij het feit dat het ‘5 voor 12’ is voor ons voedselsysteem.
  • Je gaat mee op weekend op leuke en inspirerende locaties.
  • Je kruipt in de huid van GGO-koning en multinational Monsanto, de Braziliaanse regering of een eco-feministe als Vandana Shiva.
  • Je stelt toekomstscenario’s op voor een ander, nieuw en/of beter voedselsysteem.
  • Je krijgt deze scenario’s vaste vorm in een ‘uitspraakproduct’: een soundwalk, postercampagne, flashmob bij de eerste minister, … .Jullie bepalen het zelf.
  • Je gaat het in discussie met mensen die actief zijnop het terrein.

Kortom, je denkt mee na over de toekomst van ons voedselsysteem, over de vraag hoe we in 2050 op een duurzame manier 9 miljard mensen kunnen voeden. Tijdens deze bijeenkomsten ontwikkelen we mogelijke toekomstscenario’s voor een duurzaam voedselsysteem

Doe mee

Heb je interesse om je te engageren in ons jongerentraject? Laat hieronder je gegevens achter. An Schepen neemt contact met je op. Aan haar kan je al je vragen stellen.